lauantaina, heinäkuuta 19, 2008

Tänään mentiin Korkeasaareen...

Tosin ensin Hakaniemen torin kautta. Sieltä pitää ostaa herneitä ja siellä pitää käydä pullakahvilla tai vohvelilla.

Korkeasaaressa pitää kiertää eläimet numerojärjestyksessä, eihän siinä muuten mitään järkeä ole. Jotenkin ei vaan päässyt kuusivuotiaan sielunmaailmaan sisään, kun paljon suurempaa riemua aiheutti lokkien hyökkäykset viattomien jäätelönsyöjien kimppuun kuin vaikkapa se, että leijona makasi metrin päässä meistä.

Kissalaakson asukeista suurin osa oli piilossa, samoin saukot, vesikot, pikkupanda, haisunäädät...
Paviaanilinnassa vieruskaverina oli vielä kyynisempi äijä, joka kertoi isoon ääneen kuinka suurin osa paviaaneista jouduttiin ampumaan ja täähän on ihan surkee koko linna.

Ja niin oli. Kolmårdenin käyneenä kävi eläimiä vaan sääliksi. Onhan se hyvä, että uhanalaisia eläimiä saadaan eläintarhoissa lisääntymään ja joskus niitä palautettua takaisin luontoon. Silti, aikuisiällä tehdyistä käynneistä jotenkin tuntuu, että vuosi vuodelta on enemmän tyhjiä häkkejä ja vähemmän nähtävää.

Ja tosiaan, iltasadun jälkeen kun keskusteltiin mikä jäi eniten mieleen, voiton vei riemu siitä, kun sai ostaa omalla rahalla kaupasta pehmopöllön. Ja kun se lokki söi sitä jäätelöä.

Jep.

Mä luulen, että seuraavalla kerralla mennään katsomaan niinkin eksoottisia eläimiä, kuin lehmiä ja lampaita jonnekin kotieläintilalle...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Korkeasaaressa näkee eläimiä ja hyvin, jos lapset eivät kiljuisi ja juoksisi ympäri mantuja, vaan katsoisivat rauhassa häkki/tila kerrallaan.....ja hiljaa. Kyllä ne eläimet stressaantuvat vähemmästäkin mölyapinalaumasta joka sinne päivittäin rantautuu kello 10:stä lähtien.Ja juu, samaa mieltä olen, kyllä käy sääliksi, niitä eläimiä.....

Oletko muuten miettinyt yhtään miksi siellä Kolmordenissa niitä eläimiä näkyy paremmin? Sielläpä liikutaan autolla.Jäävät kirkuvat ja juoksevat kakaralaumat siis kokonaan näkemättä (ja kuulematta).Lisäksi eläimet kun ovat vapaana, eivät ne pääse "piiloon", sääliksi siis käy kyllä niitäkin.